Over

Wie is Pascal?

Hallo, fijn dat je mijn website bezoekt! Ik ben Pascal, woonachtig in Herzele. Sinds 2021 actief bezig met fotografie met de focus op vogelfotografie. Fotografie is voor mij een uitlaatklep, een manier om mezelf helemaal tot rust te brengen en één worden met de natuur.

Op mijn website kan je een groot aantal van mijn foto’s die ik heb genomen terugvinden maar dat zijn ze heus niet allemaal! Sommige foto’s gebruik ik echter ook om op waarnemingen.be te plaatsen en op die manier de vogels in België beter in kaart te kunnen brengen.

Wat neem ik mee tijdens het vogelspotten?

Als vogelspotter start je eerst en vooral met het juiste materiaal. Op dit moment werk ik met een Canon met bijhorende lenzen. Niet alleen de lenzen zijn belangrijk voor het nemen van foto’s vanop verschillende afstanden, ook gebruik je best een degelijke verrekijker om de vogels vanop een aanzienlijke afstand te kunnen spotten! Vogels zijn heel actief, je moet dus ook snel kunnen reageren en lokaliseren maar dat doe je ook door je oren te spitsen en te luisteren waar het gezang vandaan komt. Je leert na enige tijd de zang van de vogels automatisch herkennen.

 

Heb je interesse in mijn foto's?

Indien je interesse hebt in een van mijn genomen foto’s, aarzel niet met mij contact op te nemen via de contact pagina. Ik neem daarna snel contact met jou op. Kan je niet wachten en wil je doorheen de foto’s bladeren? Neem dan snel een kijkje op mijn Instagram en Facebook pagina!

Kom dichter bij de natuur