Drieteenstrandloper

Drieteenstrandloper

De Drieteenstrandloper is een kleine trekvogel die voorkomt op stranden en kustgebieden over de hele wereld. Het is een fascinerende vogel om te observeren vanwege zijn opvallende uiterlijk en gedrag. Benieuwd naar meer informatie? Lees dan verder!

Kenmerken van de Drieteenstrandloper

De Drieteenstrandloper is een kleine, gedrongen vogel met een opvallend verenkleed. Hij heeft korte, gele poten en drie tenen aan elke voet. Zijn bovendelen zijn donkerbruin met witte strepen, terwijl zijn onderdelen wit zijn met donkere vlekken op de borst. De Drieteenstrandloper is ongeveer 15 centimeter groot en weegt tussen de 25 en 30 gram.

Gedrag van de Drieteenstrandloper

De Drieteenstrandloper staat bekend om zijn snelle en drukke bewegingen op het strand. Hij rent heen en weer langs de waterlijn op zoek naar voedsel, zoals kleine schelpdieren en kreeftachtigen. De Drieteenstrandloper heeft ook een opvallend paringsritueel, waarbij het mannetje in een zigzagpatroon rent terwijl hij zijn vleugels uitspreidt om indruk te maken op het vrouwtje.

Leefgebied van de Drieteenstrandloper

De Drieteenstrandloper is te vinden op stranden en kustgebieden over de hele wereld, van Noord-Amerika tot Europa, Azië en Australië. Hij broedt voornamelijk in Noord-Siberië en overwintert langs de kusten van Europa, Afrika, Zuid-Azië en Australië.

Conclusie

De Drieteenstrandloper is een fascinerende vogel om te observeren vanwege zijn opvallende uiterlijk en gedrag op het strand.