Cettis Zanger

Cetti's Zanger

De Cetti’s Zanger is een kleine, maar krachtige zangvogel die voornamelijk voorkomt in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Het is een fascinerende vogel om te observeren vanwege zijn opvallende zang en kleurrijke uiterlijk. Benieuwd naar meer informatie? Lees dan verder!

Kenmerken van de Cetti’s Zanger

De Cetti’s Zanger is een kleine zangvogel met een opvallend bruin-zwart gestreept verenkleed en een roodbruine staart. Het mannetje heeft een opvallende zwarte baardstreep en een kastanjebruine rug. De Cetti’s Zanger is ongeveer 13 centimeter groot en weegt tussen de 12 en 16 gram.

Gedrag van de Cetti’s Zanger

De Cetti’s Zanger staat bekend om zijn krachtige en luide zang, die vooral te horen is bij zonsopgang en zonsondergang. Hij leeft voornamelijk in struikgewas, moerassen en langs oevers van meren en rivieren. De Cetti’s Zanger is een standvogel en trekt niet weg in de winter.

Leefgebied van de Cetti’s Zanger

De Cetti’s Zanger is te vinden in Zuid-Europa en Noord-Afrika, en komt voor in landen als Spanje, Portugal, Italië en Marokko. Hij leeft voornamelijk in struikgewas, moerassen en langs oevers van meren en rivieren.

Conclusie

De Cetti’s Zanger is een opvallende en krachtige zangvogel met een kleurrijk uiterlijk.