Camouflage bij vogelfotografie

Camouflagetent

Tegenwoordig zijn er talloze schuiltenten op de markt. Een schuiltent is heel handig voor het fotograferen van vogels of zoogdieren. Je stelt de tent uiteraard op bij een plaats waarvan je weet dat het dier vaak voorbij komt. Het voordeel van een schuiltent is dat je niet zichtbaar bent voor de vogels en op die manier geduldig kan afwachten wanneer er eentje dichterbij komt om het dan vast te leggen op beeld. Ik denk bijvoorbeeld aan een eekhoorn waarvan je weet dat die vaak rond hetzelfde gebied te vinden is.

Camouflagekleed

Dit kan je net zoals het aantrekken van een trui over je heen trekken. Er zit ook een opening in die je kan gebruiken om de lens van je camera erdoor te steken. In tegenstelling tot de camouflagetent ben je met een camouflagekleed meer mobiel en hoef je niet op eenzelfde plaats te blijven. 

Camouflagenet

Het camouflagenet bestaat uit verschillende kleuren en patronen. Het is de bedoeling dat je onder het camouflagenet gaat liggen en een opening hebt om je lens erdoor te steken. Dan is het wachten tot wanneer het dier dat je wenst te fotograferen voorbij komt. Het nadeel bij een camouflagenet is dat het heel gevoelig is bij bewegingen waardoor dit de dieren zoals vogels snel doet afschrikken. 

Lenscamouflage

Uiteraard bestaat er ook camouflage voor je lens! Hierbij heb je keuze uit verschillende mogelijkheden, kleuren en patronen om je lens te camoufleren. Hou er wel rekening mee dat niet elke lenscamouflage past op het type lens dat jij gebruikt. Let dus altijd goed op dat de camouflage past op je lens. 

Camouflagetent