Bonte Vliegenvanger

De Bonte Vliegenvanger is een kleine zangvogel die voornamelijk in Europa broedt. Deze vogel heeft een kenmerkend uiterlijk en is geliefd bij veel vogelliefhebbers. Maar wat maakt de Bonte Vliegenvanger zo bijzonder?

Kenmerken van de Bonte Vliegenvanger

De Bonte Vliegenvanger is een kleine vogel van ongeveer 11-12 cm groot. Hij heeft een opvallende zwarte en witte tekening op zijn verenkleed, waarbij de mannetjes iets meer zwart hebben dan de vrouwtjes. De Bonte Vliegenvanger heeft een spitse snavel waarmee hij zich voedt met insecten, zoals vliegen en muggen.

Gedrag van de Bonte Vliegenvanger

De Bonte Vliegenvanger is een actieve vogel die graag hoog in de bomen leeft. Hij is een goede zanger en laat zijn liedje vaak horen bij het ochtendgloren. De Bonte Vliegenvanger is een trekvogel die in het najaar naar Afrika trekt en in het voorjaar weer terugkeert naar Europa om te broeden.

Leefgebied van de Bonte Vliegenvanger

De Bonte Vliegenvanger leeft voornamelijk in Europa, van Scandinavië tot aan het Middellandse Zeegebied. Hij houdt van bossen en bosranden, waar hij voldoende voedsel kan vinden. In de winter overwintert de Bonte Vliegenvanger voornamelijk in West-Afrika.

Conclusie

De Bonte Vliegenvanger is een opvallende vogel met een kenmerkend zwart-wit verenkleed. De vogel leeft voornamelijk in bossen en bosranden en voedt zich met insecten.