Beflijster

De Beflijster is een middelgrote trekvogel die voornamelijk in Europa broedt en overwintert in Afrika. Deze vogel staat bekend om zijn opvallende witte bef en is geliefd bij veel vogelliefhebbers. Maar wat maakt de Beflijster zo bijzonder?

Kenmerken van de Beflijster

De Beflijster heeft een opvallende witte bef op zijn borst en is verder grijsbruin van kleur. Hij is ongeveer 22-25 cm groot en heeft een slank postuur. De Beflijster heeft een spitse snavel waarmee hij zich voedt met insecten, wormen, bessen en ander klein fruit. Het mannetje en vrouwtje zien er bijna hetzelfde uit, maar het mannetje heeft vaak iets meer wit op zijn bef.

Gedrag van de Beflijster

De Beflijster is een actieve vogel die graag in open gebieden leeft, zoals parken, bossen en boomgaarden. Hij is een goede zanger en laat zijn liedje vaak horen bij het ochtendgloren. De Beflijster is een trekvogel die in het najaar naar Afrika trekt en in het voorjaar weer terugkeert naar Europa om te broeden.

Leefgebied van de Beflijster

De Beflijster leeft voornamelijk in Europa, van Scandinavië tot aan de Middellandse Zee. Hij houdt van open gebieden, zoals parken, bossen en boomgaarden, waar hij voldoende voedsel kan vinden. In de winter overwintert de Beflijster voornamelijk in Afrika, ten zuiden van de Sahara.

Conclusie

De Beflijster is een opvallende vogel met een witte bef op zijn borst. De vogel leeft voornamelijk in open gebieden en voedt zich met insecten, wormen en bessen.