Aalscholver

De Aalscholver is een imposante vogel die je vaak kunt vinden bij wateren, zoals meren, rivieren en kustgebieden. Deze vogel heeft een lange nek, scherpe snavel en een zwarte, glanzende verenkleed. Maar wat maakt de Aalscholver zo bijzonder?

Kenmerken van de Aalscholver
De Aalscholver is gemiddeld zo’n 80 tot 100 cm groot en heeft een spanwijdte van 120 tot 150 cm. De vogel heeft een zwarte, verenkleed met een witte wangvlek en witte dijen. De snavel is lang, puntig en grijs van kleur. De Aalscholver heeft lange, krachtige poten waarmee hij goed kan zwemmen en duiken.

Gedrag van de Aalscholver
De Aalscholver is een watervogel die bekend staat om zijn duik- en zwemkunsten. Hij kan tot wel 45 seconden onder water blijven en duikt daarbij tot een diepte van wel 20 meter. De Aalscholver voedt zich voornamelijk met vis, maar kan ook wel eens kikkers, kreeften of andere waterdieren eten.

Leefomgeving van de Aalscholver
De Aalscholver is een trekvogel die in de zomermaanden voornamelijk broedt in kolonies bij wateren in Nederland, België en andere delen van Europa. In de winter trekt de Aalscholver naar het zuiden, waar hij verblijft in onder andere Portugal, Spanje en Noord-Afrika. De vogel is te vinden bij zoet- en zoutwateren, zowel in zoetwatermeren en rivieren als in zeegebieden.

Conclusie
De Aalscholver is een bijzondere vogel met indrukwekkende kenmerken en gedragingen. Als je geïnteresseerd bent in deze vogel, dan is het leuk om ze te spotten bij wateren en te genieten van hun duik- en zwemkunsten.